DYNAIR® CARDO®

jastuk za aktivno sedenje

5,745.00 рсд uračunat PDV 20%

Sedite zdravo i jačajte leđa u bilo kojoj životnoj dobi. Budite mobilni i u ravnoteži.

made-in-germany-garancija-30-godina

Šifra: N/A Kategorije: , , ,

Opis proizvoda

Dynair®Cardo® Ballcushion®

Sedite zdravo i jačajte leđa u bilo kom životnom dobu. budite mobilni i u ravnoteži.

Preporučeno za „Zdrav trening“*:

Šta je Dynair Cardo Ballcushion?

Dynair Cardo Ball Cushion – proizveden u Nemačkoj – je četvrtasto, naduvano sredstvo za vežbanje i dinamičku terapiju napravljeno od patentiranog Ruton materijala. To je alternativa lopti za vežbanje koja štedi prostor i koja je posebno osmišljena za početnike i starije osobe. Poseduje igličasti ventil za regulaciju vazdušnog pritiska. Dynair Cardo Ball Cushion može nositi težinu od najmanje 200kg. Materijal je bez mirisa i bez lateksa i zabranjenih ftalata. Proizvođač nudi garanciju od 30 godina na proizvod.

U koju svrhu je dobar?

Za jaka i zdrava leđa i stabilnu osnovu. Leđa se vrlo efektivno oporavljaju i usput postaju uvežbana. Može pomoći u izbegavanju bolova međupršljenskih diskova i jačanju kičmenih mišića. Može se optimizovati pravilno držanje. Pored toga, mogu se primetiti sledeći efekti tokom senzorno-motoričkog vežbanja (interakcija između nervnog sistema i mišića): poboljšanje nervnog sistema, koncentracija i koordinacija, i stabilnost zglobova. Izbočine u obliku šiljaka za masažu stimulišu senzorne receptore i mogu poboljšati cirkulaciju.

Kako funkcioniše? 

Vazdušni pritisak, u kombinaciji sa četvrtastim oblikom i posebnim, visoko kvalitetnim materijalom, omogućava dinamično sedenje i vežbanje posebno za početnike i starije osobe. Postavite Dynair Cardo Ball Cushion na stolicu. Prilikom sedenja na Ballcushion potrebni su minimalni pokreti kao protivteža nestabilnoj površini. Ove pokrete vrše leđni mišići. Dakle, bez trošenja vremena za bilo kakve dodatne vežbe, leđni mišići mogu se jednostavno vežbati u kancelariji ili kod kuće. Četvrtasti oblik nudi veću stabilnost za svaki pokret na jastuku. Dodatne vežbe mogu se izvoditi stajanjem na ovom sredstvu u cilju poboljšanja ravnoteže (posebno koordinacije između mozga i mišića), stabilizacije zglobova i jačanja tonusa centralnih mišića. Dynair Cardo Ball Cushion se može naduvati ili izduvati u cilju postizanja različitih nivoa udobnosti i težine.

Stručno mišljenje doktora medicine Gerrit Sommer-a, lekara Nemačkog nacionalnog snoubording tima – doktora specijaliste opšte medicine / sportske medicine / kiropraktike / naturopatske medicine:

Dynair Ballcushion može sprečiti bolove u leđima omogućavajući prilagodljivo sedenje preko svog funkcionalnog oblika i dinamičke adaptabilnosti. Usled dinamičkog sedenja muskulatura koja stabilizuje telo se aktivira, vežba se ravnoteža i izbegava se nepravilno držanje tokom sedenja.“

Sugestija:
Dynair Cardo je savršen zato što štedi puno prostora u odnosu na loptu. Sa njim se osećam bezbednije jer omogućava samo blage pokrete usled njegovog pravougaonog oblika. Ipak, vazduh unutra zahteva određeno održavanje ravnoteže što jača moje leđne mišiće. Čovek se brzo navikne na to i nakon izvesnog vremena prosto shvatite: Postoji nešto što se događa sa mojim telom! Sedim pravilnije, stalno kompenzujem kako bi zadržao ravnotežu i osećam da moji leđni mišići rade. Kako bol u mojim leđima postepeno nestaje, moj utisak da radim nešto dobro za moje zdravlje se iznova potvrđuje.

Korisničko uputstvo (PDF)


DEKLARACIJA

NAZIV I VRSTA PROIZVODA: DYNAIR® CARDO®

Jastuk za aktivno-dinamičko sedenje/vežbanje

PROIZVOĐAČ: TOGU GmbH, Atzinger Str.1, 83209 Prien Bachham, Nemačka

ZEMLJA PROIZVODNJE I POREKLA: Nemačka

UVOZNIK: Maacpharm doo, Borivoja Stevanovića 30, Beograd, SRB

GODINA UVOZA I ROK TRAJANJA: 2022, neograničeno

STANDARD: 2001/95/EC

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Dimenzija 36 cm
Max. opterećenje do

200 kg

Pakovanje

U kutiji sa šemom za vežbanje

Video