DYNAIR® SENSO PLUS

Jastuk za aktivno sedenje

9,420.00 рсд uračunat PDV 20%

Originalni Dynair jastuk za aktivno dinamičko sedenje u novoj veličini od 39 cm prečnika.

Šifra: N/A Kategorije: ,

Opis proizvoda

Šta je Dynair® Ballcushion®Senso  Plus?

Dynair Ballcushion Senso Plus – proizveden u Nemačkoj – je sredstvo ispunjeno vazduhom za dinamičnu terapiju i vežbanje napravljeno od Ruton materijala. To je alternativa lopti za vežbanje koja štedi prostor i koristi se kao nestabilna površina za vežbe leđa i fitnes. Poseduje igličasti ventil za regulaciju vazdušnog pritiska. Dynair Senso može nositi težinu do 200kg. Materijal je bez mirisa i bez lateksa i zabranjenih ftalata. Proizvođač nudi garanciju od 30 godina na proizvod.

Nove boje iz linije Priroda

Četiri dodatne boje: bazalt, maglovito-planinska, morska trava i plavi patlidžan su inspirisane prirodom. Savršeno se uklapaju u vaš individualni dizajn ili koncept prostorije korišćenjem elegantnih nijansi boja. Bilo u vašem privatnom ili radnom okruženju – sedite zdravo na novom Dynair Ballkissen koji je napravio TOGU, zato što je zdravo sedenje aktivno sedenje.

U koju svrhu je dobar? 

Za jaka i zdrava leđa i stabilnu osnovu. Leđa se vrlo efektivno oporavljaju i usput postaju uvežbana. Može pomoći u izbegavanju bolova međupršljenskih diskova i jačanju kičmenih mišića. Može se optimizovati pravilno držanje. Pored toga, mogu se primetiti sledeći efekti tokom senzorno-motoričkog vežbanja (interakcija između nervnog sistema i mišića): poboljšanje nervnog sistema, koncentracija i koordinacija, i stabilnost zglobova.

Kako funkcioniše? 

Vazdušni pritisak, u kombinaciji sa oblikom i posebnim, visoko kvalitetnim materijalom, omogućava dinamično sedenje i vežbanje. Postavite Dynair Ballcushion Senso na stolicu. Prilikom sedenja na Ballcushion potrebni su minimalni pokreti kao protivteža nestabilnoj površini. Ove pokrete vrše leđni mišići. Dakle, bez trošenja vremena za bilo kakve dodatne vežbe, leđni mišići mogu se jednostavno vežbati u kancelariji ili kod kuće. Dodatne vežbe mogu se izvoditi stajanjem na ovom sredstvu u cilju poboljšanja ravnoteže (posebno koordinacije između mozga i mišića), stabilizacije zglobova i jačanja tonusa centralnih mišića. Ballcushion se može naduvati ili izduvati u cilju postizanja različitih nivoa udobnosti i težine.

Stručno mišljenje doktora medicine Gerrit Sommer-a, lekara Nemačkog nacionalnog snoubording tima – doktora specijaliste opšte medicine / sportske medicine / kiropraktike / naturopatske medicine:

Dynair Ballcushion može sprečiti bolove u leđima omogućavajući prilagodljivo sedenje preko svog funkcionalnog oblika i dinamičke adaptabilnosti. Usled dinamičkog sedenja muskulatura koja stabilizuje telo se aktivira, vežba se ravnoteža i izbegava se nepravilno držanje tokom sedenja.“

Sugestija:
Ballcushion je savršen zato što štedi puno prostora u odnosu na loptu. U početku osećate ovo nestabilno jastuče ispod sebe. Brzo se naviknete na njega i nakon izvesnog vremena prosto shvatite: Postoji nešto što se događa sa mojim telom! Sedim pravilnije, stalno kompenzujem kako bi zadržao ravnotežu i osećam da moji leđni mišići rade. Kako bol u mojim leđima postepeno nestaje, moj utisak da radim nešto dobro za moje zdravlje se iznova potvrđuje.

Korisničko uputstvo (PDF)


DEKLARACIJA

NAZIV I VRSTA PROIZVODA: DYNAIR®Senso PLUS

Jastuk za aktivno-dinamičko sedenje/vežbanje

PROIZVOĐAČ: TOGU GmbH, Atzinger Str.1, 83209 Prien Bachham, Nemačka

ZEMLJA PROIZVODNJE I POREKLA: Nemačka

UVOZNIK: Maacpharm doo, Borivoja Stevanovića 30, Beograd, SRB

GODINA UVOZA I ROK TRAJANJA: 2023, neograničeno

STANDARD: 2001/95/EC

Dodatne informacije

Težina 1.450 kg
Dimenzija 39 cm
Max. opterećenje do

300 kg