BRENDOVI

ABS®

Velika gimnastička lopta, koja se takođe naziva i fitnes ili švajcarska lopta je savršena za upotrebu za vežbe stabilnosti i u svakodnevnom životu kao naprava za sedenje. Manje poznata činjenica je da te lopte mogu da puknu ukoliko se spoljašnji omotač ošteti, na primer oštrom ivicom.

Toni Obermaier je dobio ideju da ovaj potencijalni bezbednosni rizik eliminiše kada je sredinom devedesetih posmatrao američkog dizača tegova kako trenira pod teškim opterećenjem ležeći na jednostavnoj lopti koja je narednog trenutka pukla. Tog trenutka mu je bilo jasno da je potreban specijalni materijal kako bi se izbegle te opasne situacije, bez gubitka prednosti lopte, posebno njenih dinamičkih karakteristika.

To je bilo rođenje patentiranog sistema protiv pucanja ABS (Anti-Burst-System) (Pat.br.4434889.4,SAD Pat.br.5766707) i prve lopte „otporne na pucanje“, koju su izumeli u Prien an Chiemsee. Od tada su ABS lopte širom sveta prvi izbor kada su potrebne lopte za bezbedno vežbanje i sedenje.

link za proizvod

AERO-STEP®

Ideja koja je dovela do razvoja Aero Step XL se rodila kod Toni Obermaier-a nakon što je posetio ortopeda. Njegova preporuka bila je da trči bos po plaži Chiemsee jezera što je više moguće kako bi ojačao luk stopala. Kako bi dobio sličan efekat čak i tokom hladnih perioda tokom godine, Toni Obermaier je odlučio da napravi napumpanu spravu za vežbanje koja se može koristiti i u zatvorenom prostoru kod kuće.

Rođen je Aero-Step, koji je tada nazvan „Get-On Fußtrainer“.

Dvokomorni sistem se pokazao kao idealna i stabilna (prim.prev. loše napisano, reč ne postoji u engleskom… može biti i „nestabilna“) sprava za vežbanje, ne samo za fizioterapeutsku upotrebu, već i za zdravstvene i sportske profesionalce. Od tada se Aero-Step može pronaći u mnogim privatnim domaćinstvima kao praktična sprava za vežbanje „između“ vežbi. Danas je to standardna oprema za fizioterapeute, sportske klubove i profesionalne sportiste.

link za proizvod

BALANZA®

Linija proizvoda Balanca, bazirana na Balanza tehnologiji, je nova kreacija kompanije TOGU. Inovacija se sastoji od čvrste, izdržljive i korisniku prilagođene veze između jedne ili više lopti i drvene ploče. Ova vrsta ploveće nestabilnosti može se koristiti u različite svrhe u terapiji i vežbanju i istovremeno obuhvata pet proizvoda.

link za proizvod

BRASIL®

TOGU Brasil koristi inteligentno punjenje vazduhom i masom koje vam nudi specifičnu povratnu spregu kretanja (efekat potresa) i takođe akustični ritam za grupne treninge. Prvobitno na tržište uveden kao „Senso Hand Trainer“, ovaj prenosivi proizvod, jednostavan za korišćenje, razvijen je u modernu fitnes spravu i jak proizvodni brend.

link za proizvod

DYNAIR® BALLKISSEN®

Dva najjača TOGU brenda: Dynair i Ballkissen

Oba brenda predstavljaju izum alternative velikoj gimnastičkoj lopti koja štedi prostor. Bez obzira da li se koristi kao jastuk za sedenje ili sprava za vežbanje: originalna Dynair Ballkissen predstavlja savršen dizajn, jednostavno rukovanje, izuzetnu postojanost i efikasnost za korisnika. Evropski Pat.br.705549.

Ispitano i preporučeno od strane Aktion Gesunder Rücken e.V (Kampanja za zdravija leđa) i standardna oprema u svakoj fizioterapiji. Zbog dizajna koji štedi prostor, idealno je za kućnu upotrebu.

link za proizvod

JUMPER®

Godine 2008. TOGU je na tržište izbacio jednu od najraznovrsnijih sprava za vežbanje i terapiju: TOGU Jumper.

Cilj je bio da se kreira bezbedna i istovremeno efektivna veza između stabilne ploče i dinamičke lopte napunjene vazduhom kako bi se dobio „efekat tramboline“. S obzirom da su na tržištu već postojale polulopte na pločama, ovo je predstavljalo tehnički izazov.Rezultat je bio evropski patent EP 2092964 i dosta izazova i zabave u vežbanju i terapiji za korisnike širom sveta.

link za proizvod

REDONDO®

Redondo jednostavno znači okrugao na španskom. Toliko jednostavna, ova „složiva“ lopta je godinama jedan od najprodavanijih proizvoda iz našeg asortimana. Jednostavna za rukovanje, može se naduvati i izduvati bez pumpe, lagana, ali može da podnese opterećenje do 110 kg. Ovo su najvažnije prednosti Redondo lopti.

link za proizvod

BONITO®

Bonito – kao što već i ime otkriva, ovo je mali, sladak i lep konj. Uvek je veliko zadovoljstvo videti decu uzbuđenu kada su u akciji sa Bonito-om. Čak i najsitnije ruke mogu da drže ove uši! Sa Bonito-om poklanjate sjajan dar svakom detetu i možete pružiti podršku njegovom ili njenom zdravlju.

link za proizvod