Kako izabrati jastuk za aktivno sedenje ?

Želimo da Vam pomognemo da izaberete adekvatan jastuk za aktivno-dinamičko sedenje. Vrlo je važno da Vaš izbor odgovara Vašim potrebama, ali i da odaberete pravi oblik i veličinu.

TOGU JASTUCI ZA AKTIVNO-DINAMIČKO SEDENJE I VEŽBANJE, U TERAPIJSKE SVRHE

SENSO 30/33/36/39

Togu jastuk za aktivno-dinamičko sedenje u obliku kruga, raspoloživ je u različitim veličinama od 30cm prečnika do 39cm prečnika. Ovaj jastuk se preporučuje svima onima kojima je jastuk potreban i u terapijske svrhe, s obzirom da se može koristiti ne samo za sedenje već i za vežbanje balansa, izdržaja, koordinacije… Kada sedite, jastuk iz linije SENSO, aktivira celu leđnu muskulaturu, a stepen aktivnosti mišića i pravilne posture je sličan sedenju na terapeutskoj lopti. Veličinu izaberite prema svojoj konstituciji, prečnici 30cm i 33cm su preporučeni za decu, dok su prečnici 36cm i 39cm za odrasle. S obzirom da je garancija 30 godina, čak i za dete možete da uzmete odmah veći jastuk jer će to značiti samo veći stepen aktivnosti mišića tokom sedenja što za decu može biti samo prednost, a ne mana.

 HAPPYBACK 33/36

Togu jastuk za aktivno-dinamičko sedenje u obliku kruga, mekše je strukture od linije SENSO, pa može tokom sedenja promeniti oblik i poprimiti tzv oblik sedla jer se prilagođava Vama. Raspoloživ je u različitim veličinama od 33cm prečnika do 36cm prečnika. Ovaj jastuk se preporučuje svima onima kojima je jastuk potreban i u terapijske svrhe, s obzirom da se može koristiti ne samo za sedenje već i za vežbanje balansa, izdržaja, koordinacije… Kada sedite, jastuk iz linije HAPPYBACK, podstiče Vaše telo da zauzme pravilnu posturu, i  aktivira celu leđnu muskulaturu, najzahtevniji je po stepenu aktivnosti mišića. Veličinu izaberite prema svojoj konstituciji, prečnik 33cm je preporučen za decu, ili odraslu osobu sitnije građe, dok je prečnik 36cm za odrasle. S obzirom da je garancija 30 godina, čak i za dete možete da uzmete odmah veći jastuk jer će to značiti samo veći stepen aktivnosti mišića tokom sedenja što za decu može biti samo prednost, a ne mana.

TOGU JASTUCI ZA AKTIVNO-DINAMIČKO SEDENJE, PREVENCIJA NASTANKA TEGOBA ZBOG DUGOTRAJNOG SEDENJA U KANCELARIJI

WEDGE PREMIUM/PLUS

Togu jastuk za aktivno-dinamičko sedenje u obliku potkovice (wedge), najbolji je izbor za očuvanje zdravlja Vaših leđa, i raspoloživ je u dve veličine, Premium (manja verzija) i Plus (veća verzija). Ovaj jastuk je specijalno razvijen za upotrebu na radnoj stolici. Ergonomski je prilagođen radnoj tj kancelarijskoj stolici i preporučuje se pre svega u preventivne svrhe, ali i svima kojima je dugotrajno sedenje u kancelariji svakodnevica kako bi umanjili tegobe takvog načina života i rada. Kada sedite, jastuk iz linije WEDGE, podstiče Vas da sedite u pravilnom položaju, najveći akcenat je na očuvanju zdravlja lumbalnog dela koji rasterećuje kičmu dodatnog pritiska u dodiru sa uobičajenom podlogom za sedenje i aktivira mišiće leđa, duboke stabilizatore. Veličinu izaberite prema svojoj konstituciji, dimenziju Premium ili Plus. Ukoliko izaberete Plus verziju, sigurno ne možete pogrešiti, jer veći jastuk znači samo veću aktivnost.

WEDGE COMFORT

Togu jastuk za aktivno-dinamičko sedenje u obliku potkovice (wedge), raspoloživ je i u verziji COMFORT, koja je nešto mekše strukture i poseduje relief zonu koja obezbeđuje nešto umereniju aktivnost tokom sedenja. Ovaj jastuk je specijalno razvijen za upotrebu na radnoj stolici, ali i jedini koji se može koristiti i u automobilu. Ergonomski je prilagođen radnoj tj kancelarijskoj stolici i preporučuje se pre svega u preventivne svrhe, ali i svima onima kojima je dugotrajno sedenje u kancelariji svakodnevica kako bi umanjili tegobe takvog načina života i rada. Kada sedite, jastuk iz linije WEDGE, model COMFORT, podstiče Vas da sedite u pravilnom položaju, najveći akcenat je na očuvanju zdravlja lumbalnog dela koji rasterećuje kičmu dodatnog pritiska u dodiru sa uobičajenom podlogom za sedenje i aktivira mišiće leđa, duboke stabilizatore. Aktivnost je umerenija pa je ovaj jastuk dobar izbor za univerzalnu upotrebu.

TOGU JASTUCI ZA AKTIVNO-DINAMIČKO SEDENJE, ZA AUTOMOBIL

AIRGO ACTIVE SEAT/BACK

Togu jastuk za aktivno-dinamičko sedenje iz linije AIRGO ACTIVE specijalno je razvijen za upotrebu u uslovima sa dugim periodima sedenja bez čestih pauza. Sastoji se iz dva dela, sedalnog jastuka koji potpuno rasterećuje kičmu u lumbalnom delu i aktivira mišiće duboke stabilizatore, i leđnog jastuka koji daje potporu kičmi. Ovaj model se može kupiti kao set, ali i odvojeno shodno Vašim potrebama. Specijalno je razvijen za upotrebu u automobilu, ali se može koristiti i na običnoj stolici.

 NA KRAJU NE ZABORAVITE – Togu jastuk za aktivno-dinamičko sedenje može biti veći, ali nikako ne sme biti mali imajući u vidu konstituciju osobe koja ga koristi. Mali jastuk će rezutirati nelagodnošću prilikom sedenja, a aktivno sedenje neće biti ni minimalno dovoljnog intenziteta aktivnosti mišića, samim tim efekat aktivnog sedenja se gubi.

 UKOLIKO I DALJE IMATE NEDOUMICE VEZANE ZA IZBOR, BUDITE SLOBODNI DA NAS KONTAKTIRATE

<<Proizvodi